29 Ekim 2013 Salı

Torun yaman çıktı… / Feyzi Hepşenkal / Milliyet Ege / 29 Ekim 2013



Torun yaman çıktı…

Biri AKP’li…
Prof. Adnan Gülerman.
Dede.
Öteki AKP muhalifi…
Mehmet Gülerman.
Torun.
Daha önce de bu ikili arasında gayet ilginç bir “Facebook atışması” yaşanmıştı.
Bu kez, bugün açılışı yapılacak MARMARAY üzerine kapıştı dede ile torun.
İlk atış dede Gülerman’dan geldi:
“Dünyanın 8. harikası MARMARAY 29 Ekim'de geliyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı kuru övgülerle değil böyle kutlanır.”
Torun Gülerman hemen cevap verdi:
“29 Ekim'de seçim propagandası olarak göstermelik bir açılış yapılacağı, sistemin tamamının 7-8 aydan önce bitmeyeceği söyleniyor.”
Dede Gülerman coşku doluydu:
“Mehmet, dünyanın 8. harikası denilen böyleleri olsun da seçim propagandası için olsun. Çevre düzenlemeleri gibi olanları bahane edip küçümsememek gerekir. 29 Ekim günü denizin altından iki kıt'a arasında gidip gelinmeye başlanacak mı? Sen ona bak. Ustanın elini öpmek aşağılatıcı değildir.”
Ve araya, dedenin bir dostu Cudi Dalar girdi bu arada:
“Sahte çevreciler ne diyor bu esere, kimin aklına geldi bu eseri yapmak senelerdir?”

* * *

Bunun üzerine torun Gülerman bir başladı ki yazmaya, aman Allah…
“Dede: 1) Marmaray nerden dünyanın 8. harikası oluyor? Mesele suyun altından tünel geçirmek ise ABD Manhattan ile Brooklyn'i East River'ın altından birbirine bağlayan East River Tunnel'i 1910 yılından beri, Manhattan ile New Jersey'i Hudson River'ın altından birbirine bağlayan Holland Tunnel'i ise 1927 yılından beri kullanıyor. Bunlar sadece iki örnek. Daha fazlası için: (http://www.therichest.com/.../)
Dikkat edersen; Marmaray'ın uzunluğu sadece 1,4 kilometre iken, dünyanın en uzun su altı tüneli olan Seikan Tüneli'nin uzunluğu 53,9 kilometre. Şimdi açıklar mısın bana, neden Marmaray dünyanın 8. harikası oluyor? Yoksa Tayyip öyle mi dedi???”
“2) Usta derken kastettiğin Tayyip ise o senin ustan. Benim değil. Eğer elini öpmek o kadar mubah ise buyur sen öp.”
“3) Senelerdir 19 Mayıs'ta nezle olan, 10 Kasım'da basuru tutan, 29 Ekim'de böbrek taşı düşürenler ne oldu da bu sene birden 29 Ekim'in kıymetini idrak ediverdi???”
“4) Benim hiçbir şeyi küçümsediğim yok. Bu ülke insanının menfaati için yapılan her şey benim için makbuldür. Ama insanların hayatını riske atmak pahasına bu işi oldu bittiye getiriyorlarsa, ki projenin baş mühendisi bile bunu söylüyor, o zaman ben elbette bunu eleştiririm. Ben takım tutar gibi parti tutanlardan değilim. Ben orada burada Tayyip veya Kılıçdaroğlu bayrağı sallayanlardan da değilim. Ben bu ülkenin bir vatandaşıyım. Hepsi bu.”
“5) Bu arada dedecim, sen Profesörsün... Bir dahaki sefere daha iyi araştır istersen.”

* * *

Ve torun Gülerman’ın, araya giren Cudi Dalar’a da bir mesajı vardı:
“Cudi Bey, öyle ortaya laf sallayıp gitmekle olmaz. Kim sahte çevreci, kim gerçek çevreci söyleyin biz de bilelim. Var mı somut bir argümanınız? Yoksa siz de ‘Padişahım Çok Yaşa, öpelim elini eteğini’ deyip gerisini boş verenlerden misiniz?”
Neticede, torun Gülerman’ın sıkı salvoları karşısında dede de sustu, Cudi Bey de…

Bugün neredesiniz?

Bir yanda İzmir Valiliği’nin resmi programı var.
Önce saat 10’da “Tebrikat Töreni” yapılacak Vilayet’te.
10:30’da Cumhuriyet Meydanı’na “Geçit Töreni” başlayacak, adet olduğu üzere.
19:30’da ise Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenleniyor davetlilere.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Fener Alayı da 20:30’da yine Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıkıp, Gündoğdu Meydanı’na varacak. Ardından Burcu Güneş ile Edip Akbayram burada sahne alacak.
Ve bir de…
Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından düzenlenen eylem var ki, saat 16:00′da Gündoğdu Meydanı’nda toplanacak “kim bilir kaç kişi” hep bir ağızdan “andımızı” okuyacak.
Saatler 19:23′ü gösterdiğinde ise 1923 meşale ile özgürlük ateşi yanacak.
Siz bugün nerede olacaksınız?





Tek karelik Karşıyakam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder