22 Mayıs 2013 Çarşamba

Barış yüküyle gidiyoruz Diyarbakır’a / Feyzi Hepşenkal / 22 Mayıs 2013


Barış yüküyle gidiyoruz Diyarbakır’a

Kulakları çınlasın, Mesut Yılmaz “Avrupa Birliği’ne giden yol Diyabakır’dan geçer” demişti bir zamanlar.
Gel zaman, git zaman. . .
Şimdi hemen her yol Diyarbakır’dan geçiyor.
O nedenle de geleni, gideni eksik olmuyor.
Sıra bizde.
İzmir’de.
Yarın 04:45’te İzmir Belediye Sarayı’nda toplanacak herkes.
06:00’da ise “barış yüklü” bir uçak, Diyarbakır’a doğru havalanacak.
Program öylesine yoğun ki, İzmir’e dönüş ertesi günün ilk saatlerine kadar sürüyor.
Yani uyku haram bu geziye katılanlara.
Fakat zerre kadar katkısı olacaksa barışa. . .
Feda olsun.

* * *

Muhabbet geçen yılın sonunda başlamıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Hollanda Rast Tiyatrosu ortaklığıyla sahneye konan William Shakespeare’in “Hamlet” oyunu İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sergilenirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de sahneye çıkmıştı:
“8 bin yıldır yaşamın hiç kesintiye uğramadığı Mezopotamya coğrafyasından, 8 bin yıldır güneşin hiç batmadığı Efes coğrafyasına, İzmir coğrafyasına, Ege coğrafyasına kardeşlik buluşmasını gerçekleştirdik.”

* * *

Güzel sözlerdi bunlar.
Muhabbet, Şubat ayında bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aynı güzellikteki sözleriyle devam etti:
“İzmir, Türkiye ve dünyada barışın sağlanması için elinden gelen katkıyı koymuş ve koyacak bir kenttir. Diyarbakır gezisini arkadaşlarla oturur planlarız. En geç 3-4 ay içinde gider hem Baydemir'in konuğu oluruz, hem de Ege'den, İzmir'den, Diyarbakır'a bir esinti götürürüz.”

* * *

İşte o esintiyi, bu gece Cenevre’den dönecek Başkan Kocaoğlu ile beraber; sanayici ve işadamları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, İzmir'de yaşayan ama artık kendini İzmirli hisseden Diyarbakırlıların temsilcileri, levanten kültürünün ve Musevi dünyasının üyeleri götürecek Diyarbakır’a.
Ayrıca. . .
Bademler Tiyatrosu “Susuz Yaz” oyununu sahneleyecek, Ege Üniversitesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü harika bir “zeybek gösterisi” yapacak, İzmir ve Diyarbakır türküleri söylenecek hep bir ağızdan.
İşin en ilginç yanlarından biri de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile İzmir’in yeni Valisi Mustafa Toprak ilk kez Diyarbakır’da buluşacak.
Ve bakalım, yarın daha neler olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder