30 Nisan 2013 Salı

AK Parti’nin adayı. . . / Feyzi Hepşenkal / 1 Mayıs 2013


AK Parti’nin adayı. . .

Muzaffer Ayhan Kara “İzmir’de AKP Sahaya Kimi Sürecek?” diye sormuş yazısının başlığında.
Sonra da Prof. Suat Çağlayan’ın soruya cevap niteliğindeki bir yazısına değinerek “İlknur Denizli olmaz” demiş kısaca.
Olmaz çünkü. . .
“İlknur Denizli seçilirse, Ak Parti bir milletvekili yitirir. Oysa TBMM’de her oy çok değerli” demiş ve eklemiş:
“Ancak, bir bakıma, bir ‘kadın kenti’ olarak nitelenebilecek İzmir’de AKP bir kadın aday gösterirse kimse şaşırmamalı.”
Ardından bir portre çizmiş:
“AKP genel başkan yardımcılarından birisidir. Üstelik 2002 ve 2007’de iki dönem de İzmir’den milletvekili olarak seçilmiştir fakat üçüncü dönem aday gösterilmemiştir. Söz konusu hanımefendi, henüz AKP siyaset sahnesinde değilken 1999’da genel seçimlerle birlikte yapılan yerel seçimlerde ise DYP’nin İzmir-Balçova Belediye Başkan Adayı olmuştur. Yani, belediyeciliğe karşı ilgisi de vardır. ‘Profesör’ unvanlı bir akademisyendir. İzmir’de ayrıca tanınmış bir ‘bilirkişilik’ kariyeri vardır. Erzincan-Kemaliye kökenli olmasına karşın İzmirli sayılacak kadar bütünleşmiştir bu kentle. Başörtüsü takmaz, son derece modern görünümlüdür.”

* * *

Yazıda her şey var, sadece Nükhet Hotar’ın “adı” yok.
Fakat bu kez ben “Nükhet Hotar olmaz” demek zorundayım.
Olmaz çünkü. . .
Nükhet Hanım iki dönem milletvekilliği yaptı ve hâlâ AK Parti Genel Yardımcısı ama katıldığı bazı parti toplantıları dışında kendisinin yüzünü gören yok.
Bu kadar çok sıfatı bir başkası taşısaydı bunca zaman, İzmir’de onu tanımayan kalmazdı.
Nükhet Hanım beni bağışlasın ama böylesine “düşük profilli” birinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceğine, hiç ihtimal vermiyorum.
AK Parti bu hatayı yapmaz.

* * *

Mesele “kadın aday” ise ve hatta “Profesör” unvanı taşıması da gerekliyse, AK Parti’nin elinde çok daha iyi bir seçenek bulunuyor zaten.
Hem İzmir’in havasıyla, suyuyla gerçek anlamda bütünleşmiş; hem “Prof.” unvanını fazlasıyla hak etmiş; hem ciddi işler başarmış, tuttuğunu koparmış biri o.
Ve o. . .
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Dekan Yardımcısıydı, Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürüydü, bütün ülkeye örnek olan “mavi kapak” projesinin yaratıcısıydı.
Kısa bir süre önce de, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Ar-Ge biriminde “Akademik ve Toplumsal Projelerden Sorumlu Koordinatör” oldu Prof. Nurselen Toygar.
Sorarım:
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder