25 Nisan 2013 Perşembe

Atayan, Mehmet Şimşek. . . Atanan, Mehmet Şimşek! / Feyzi Hepşenkal / 25 Nisan 2013

                                                      Tek karelik Nuh'un arabası!


Atayan, Mehmet Şimşek. . .
Atanan, Mehmet Şimşek!

Resmi Gazete’nin 24 Nisan tarihli ve 28627 numaralı sayısı, neredeyse kitap gibi.
Yayınlanan TBMM ve Bakanlar Kurulu kararları, yönetmelikler, tebliğler, ilanlar neyse de, asıl dikkat çeken, atama kararları.
“Devlet Desteklerini İzleme ve Denetleme Kurulu Üyeliklerine;
Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim ŞENEL ile Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü hmetGENÇ’in atanmaları, 6015 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca uygun görülmüştür” diye, bir başlıyor. . .
Devamı geldikçe, geliyor.
Adalet Bakanlığı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı. . .
Derken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndaki şu önemli atama:
“Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 6400 ek göstergeli Et ve Balık Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, İsmail KEMALOĞLUʼnun atanması, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 ncı ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddeleri gereğince uygun görülmüştür.”
Atamanın altında, diğerlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın imzası var.
Dolayısıyla. . .
Vardır, bir bildikleri!

* * *

Sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı giriyor devreye.
Mebzul miktarda “Gümrük ve Ticaret Müfettişi” ataması yapmışlar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da boş durmamışlar.
Ve asıl furya Maliye Bakanlığı’nda. . .
Burada yapılan diğer atamaların yanında, “Açık bulunan 5 inci derece kadrolu Vergi Müfettişliklerine yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren” 170 dolayında atama yapılmış ayrıca.

* * *

Yine ayrıca, ilginç bir başka atama:
“Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliğine Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Mürsel AliKAPLANʼın atanması, 5000 sayılı Kanunun 5 inci maddesi gereğince uygun görülmüştür.”
Ne alâka anlamadım ama. . .
Hayırlı olsun.
Ve geldik asıl bombaya.
Bu atamanın altında, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile birlikte ilgili bakan olarak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de imzası var:
“Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 4000 ek göstergeli Sayıştay Savcılığına Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet ŞİMŞEKʼin atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 6085 sayılı Kanunun 18 inci maddesi gereğince uygun görülmüştür.”
Yani. . .
Atayan, Mehmet Şimşek.
Atanan da, Mehmet Şimşek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder